BOLYGÓNK GYÖNGYSZEMEI SOROZAT

<< előző lap

(1) (2)

következő lap >>

Salamin András

Inkák földjén I-II.

II. KÖTET: MACHU PICCHU, AZ ELFELEJTETT VÁROS: Machu Picchu felfedezése – Vonattal Machu Picchu-ba (drótkötélpálya terve) – Az ősi szent város: Felső és Alsó város, Őrház, Városkapu és Kőfejtő, a Szent hegy építményei (Szent tér, Háromablakú Templom, a Főpap háza, Főtemplom, Sekrestye, Intihuatana), A Süllyesztett Tét, a Szent Szikla, Kígyó-szikla, Háromkapu-negyed, Mozsár-negyed, Ipari-negyed, Börtön-negyed, Kondor-templom, Szertartási Fürdők, Királyi negyed, El Torreon (Nap-templom) – Séta az Inka-híhoz . Kapaszkodó a Huayna Picchu tetejére – Két éjszaka a gépjármű nélküli Aguas Calientes városkában.

OLLANTAYTAMBO – AZ INKA ERŐDVÁROS: Vonattal Ollantaytambo-ba, ahol kocsiút sem épült még – Az inka örökség – A kultikus város a hegyen – Az építési kövek szállítása és megmunkálása – A polgárváros és a Raktárépületek a sziklák tetején. Busszal vissza Cusco-ba.

UTAZÁS CUSCO-BÓL BOLÍVIÁBA: Vonattal Cusco-ból a 4313 m magas La Raya hágón át a világ legmagasabban fekvő hajózható taváig, a Titicaca-tóhoz (3810 m) – A Titicaca-tó különös története (a tó vízszintjének változása az évezredek során) – Busszal a bolíviai határra és továbbutazás taxival Tiahuanaco-ba, az ősi indián városba – Első olcsó, de nehéz éjszaka Bolíviában – Tiahianaco, az ősi város (különös története, építészete, az Akapana-piramis, Kantat-Halita, Kalasasaya-templom, Nap-kapu, Hold-kapu, Putini-palota, Kheri Quala, csatornahálózat, Puma Punku, egy ősi mesterséges nyelv).

LA PAZ – A VILÁG LEGMAGASABB FŐVÁROSA: Busszal La Paz felé útblokádokkal (útvámokkal, sofőrverésekkel, nőnek öltözve, háborús izgalmakkal) – La Paz (4000 m), a körbezárt város – Kirándulás  Hold-völgyébe és a világ legmagasabb sípályájához, a Chacaltaya-csúcsára (5400 m) - Blokádból polgárháború (tüntetésekkel, katonasággal, halottakkal) – Menekülés repülővel a körbezárt városból (viszontagságos repülőjegy-szerzés, kijutás a reptérre) - Újra Cusco-ban.

A TITICACA-TÓ ÉS KÖRNYÉKE: Busszal Cusco-ból a tó partjára, Puno-ba – Ősi angol gőzhajó a tavon (a hajó szállítása 2766 darabban, hajóval majd öszvérháton az Andok tetejére hat év alatt) – Uros, a nádszigeteken úszó falu (iskolával, templommal, kocsmával) – Hajóval a tó szigeteire – Séta Punó városában – Sullustáni, az ősi indián temetkezési hely (4000 m felett).

AREQUIPA – A TŰZHÁNYOK VÁROSA: Busszal (és vonattal) Puno-ból az Andokon át Arequipa-ba – Séta a városban (Szent Katalin kolostor, a jégbezárt 500 esztendős inka hercegnő) – Kétnapos buszkirándulás a kondorok völgyébe (4900 méteres hágón át – melegvizes fürdés 3700 méter magasan, kondorkeselyűk 3 méterrel az emberek feje felett) – Kirándulások Arequipa környékére, az élő vulkánok világába .

ISMÉT LIMÁBAN: 1050 kilométeres buszozás Arequipá-ból Limába, a világ legszárazabb sivatagán át – Látogatás Pachecamac-ba, az inkák ősi jóshelyére – Repülés haza.

Méret: két kötet, A4, 740 színes oldal, 3000 színes képpel

Ár: 15.000 Ft

vissza a könyvek menübe

Könyvek, Inkák földjén I-II