Dr. Salamin András

sorozatszerkesztő

Eddigi film-munkák:

- 1998-ban, 15 évesen készítették első rövidfilműket Czomba Alberttel.

- 2002-ben, 19 évesen készítették első videó-klipűket Czomba Alberttel, Szabó Simonnal és Koroknyai Róberttel.

- 2002-ben készült el első kisjátékfilmjük (Czomba Alberttel, Szabó Simonnal, Koroknyai Róberttel) „Zsebzsötem” címmel, amely az 50. Országos Független Filmfesztiválon első helyezést ért el.

- Azóta, jól összeszokott stábúk 10 videó-klipet, több reklámfilmet, számtalan PR filmet és rendezvényfelvételt készített (BMW bemutató és tesztvezetés, vadászkutya verseny…)

                                                                                                          Referenciák

Jelenlegi munka:

  2003 szeptemberében öt hetet töltött édesapjával Peruban és Bolíviában, és 33 órányi anyagot forgatott DV-re az „Inkák-földjéről”. A dokumentum anyagból egy 12 részes útifilm-sorozatot készít, ami egyben kultúrtörténeti összeállítás is. A film várható elkészülése: 2007.

Salamin Kristóf Gergely

1944-ben látta meg a napvilágot, s már félesztendősen világot látni indult - bár nem jószántából, az Aschach-i fogolytáborba követte szüleit kétesztendős bátyjával. Építőmérnökként és alkalmazott matematikusként szerzett szakmát, és lett kutató-fejlesztő szakember a Közép-Dunavölgyi Vízügyi Igazgatóságnál. Egyetemi doktorátussal és kandidátusi címmel ismerték el kutató, fejlesztő munkáját. Az 1970-es Tisza-völgyi árvízről készített szakmai filmjével a Magyar Hidrológiai Társaság díját érdemelte ki.

Tíz esztendős vízügyi fejlesztői és újabb tíz esztendős matematikus-rendszergazdai, majd egy magyar-kanadai cég fejlesztési igazgatóhelyettesi munkája után 1990-ben már informatikusként vett részt a rendszerváltozás utáni első parlament legnagyobb pártjának infrastrukturális, szervezeti kialakításában - amiért aztán politikai támadások középpontjába került. 1994-ben megjelent „200 nap“ című könyvében politikai korrajzzal számol be minderről. 1990-ben igazi ‘civil’ lett, az 1892-ben alapított Budapest-Zugligeti Egyesület elnökeként helytörténeti sétákat, az épített és természeti környezet védelmére demonstrációkat szervezett - ezzel kivívva a mindenkori helyi hatalom „különös“ figyelmét. Kerületi képviselőként mindezt csak tetőzte kérlelhetetlen értékvédő munkájával.

1994-ben kikerült az országos politika össztüzéből, és elindította az egyedülálló Hegyvidékünk Gyöngyszemei helytörténeti könyvsorozatot - felvállalva a magánkiadás kudarcának eshetőségét is. A történelmi adatok gyűjtésén túl a kerületet ismerők történeteit, ismereteit gyűjtve adta közre a sorozat köteteit. A könyvsorozat a vártnál sikeresebb lett, s a sorozatszerkesztő fáradhatatlan munkájának köszönhetően immár a jubileumi 10. kötete jelenik most meg.

2002-ben egy játékos családi ünnepen - megkésett nászajándékként - született meg egy különleges utazás ötlete az inkák földjére, Peruba és Bolíviába. A perui zavargások, a kihirdetett szükségállapot miatt pont a megajándékozott felesége kényszerült otthon maradni, s 2003 augusztusában fiával indult el az öthetes kalandos útra. Az inkák egykori birodalmában tett kalandos, s a bolíviai polgárháborúval veszélyessé vált utazás varázsának hatására elindította a Bolygónk Gyöngyszemei könyvsorozatot, elsőként az Inkák Földjén című kétkötetes könyvvel, amely 3000 színes képével, mesélő, lexikon mélységű történelemkönyve új stílust teremtett. E sorozat második színes történelemi könyve is készül már Az utolsó honfoglalás - a svájci hun-völgy története címmel, amely a honfoglalás különleges világán túl a magyar-hun emlékeket őrző svájci Anniviers-völgy több mint másfél évezredes titkát fedi fel színes képeskönyvében.

 

Management